dinsdag 4 februari 2014

• Binnenland - We passen ons gewoon aan.



 
 
Of je het nu gelooft of niet onze planeet - ons klimaat is aan het veranderen.
Statistieken heb je daarvoor niet nodig en je gerust stellen dat ons klimaat is veranderd in twee seizoenen.Herfst met veel regen en veel wind,en lente met soms uitschieters naar een zomers karakter.
Elfstedentocht kun je bijna uit het evenementenkalender verscheuren.Je past je aan en je gelooft het wel.Als je na enkele generaties vraagt hoe je de verandering hebt ervaren staan ze je waarschijnlijk vreemd aan te kijken.Men weet niet beter.Als nu plotsklap Nederland voor 20 procent onder water komt te staan en 20 jaar later nog eens 20 procent zal het voor die generatie niets anders zijn dan de 'normale gang van zaken'.Winters die verschuiven van december naar maart,zomers die nazomeren tot november.De bottomline van het verhaal is dat het eigenlijk niet uitmaakt dat alles veranderd.Overstromingen,sinkholes,aardbevingen is ons niet vreemd meer.Mocht je straks kunnen schaatsen in maart kan wellicht vreemd klinken maar je went eraan.Buiten barbecuen in december kan best in de toekomst tot de mogelijkheden behoren.Pluspunt daarbij is,dat je niet hoeft te overwinteren in het zuiden van Europa en lekker thuis kan blijven.

1 opmerking:

  1. climategate: http://www.infowars.com/climategate-for-dummies/

    CO2 ice of 2000 years contains more co2 than present time:http://www.skepticalscience.com/co2-higher-in-past.htm

    wat wel zo is in mijn opinie... is dat het warmer wordt. .maar niet door de mensen hun toedoen.. maar door een natuurlijke cyclus .. waardoor we meer zonnevlekken hebben
    die zorgen dat het warmer wordt

    http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/09/zonnevlekken-beinvloeden-klimaat/

    en google eens op Lord Monckton http://www.youtube.com/watch?v=7jzBWmpzifc

    BeantwoordenVerwijderen

Laat uw mening horen...